Vulin: Čudi me da Skot ne primećuje Gotovinu, Orića...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin oglasio se saopštenjem posle komentara ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

17:51

Vulin: Čudi me da Skot ne primećuje Gotovinu, Orića...
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Američki ambasador podelio je na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom".

Tekst se bavi govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

"Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem njegovu borbu i borbu mog naroda. Srbija nije izazvala ratove i Srbija ne treba da se stidi onih koji su je branili", kaže ministar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD.

"Čudi me da ambasador ne vidi mogućnost podrivanja imidža i pretnju odnosima u tome što je haški optuženik Ante Gotovina savetnik u Vladi Hrvatske ili u oslobađanju Orića. Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već nedeljama možemo da vidimo po medijiskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to", zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: