Blumberg: Pućdemonu preti zatvor, policija čeka "odluku"

Katalonskom predsedniku Karlesu Pućdemonu preti zatvor ako ostvari obećanje i proglasi nezavisnost Katalonije, piše Blumberg.

Izvor: index.hr

Utorak, 10.10.2017.

11:01

Blumberg: Pućdemonu preti zatvor, policija čeka
Foto: Gettyimages

Ako bude optužen za pobunu protiv vlasti mogao bi da dobije kaznu do 15 godina zatvora, ali tvrdi da je spreman da plati tu cenu.

"Ne bavim se svojim privatnim željama. Bavim se željama velikog dela katalonskog društva i moram za to preuzeti odgovornost. Inače ne bih radio ovaj posao", rekao je u julu ove godine.

Danas bi trebalo da bude održan sastanak regionalne vlade, uprkos sudskoj zabrani, kako bi odlučila o proglašenju nezavisnosti.

Španski premijer Marijano Rahoj zakleo se da će "nacionalno jedinstvo biti očuvano svim mogućim merama, uključujući raspuštanje regionalne vlade".

Hiljade španskih policajaca spremno čeka odluku katalonskog predsednika u luci u Barceloni, kako bi uhapsili pobunjenike protiv vlade ako Pućdemon ispuni svoje obećanje.

“Kada analiziramo priču o Kataloniji, mi koji je proživljavamo od početka, ako sam pristao biti predsednik nemam pravo da je odvedem korak unazad“, rekao je Pućdemon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: