"Poslednja bitka protiv ID biće na granici Sirije i Iraka"

Bagdad -- Poslednja velika bitka protiv pripadnika Islamske države biće na granici između Iraka i Sirije, izjavili su američki generali međunarodne koalicije.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

“Naredna i poslednja bitka će biti u dolini Eufrata", rekao je Frans presu general Robert Sofdži iz međunarodne koalicije predvođene SAD.

To pustinjsko područje se prostire od sirijskog grada Deir Ezor gde su islamisti opkoljeni sirijskim snagama kao i pripadnicima arapsko-kurdske koalicije, i područja Rava i al Kaim, na zapadu Iraka.

Američki general je rekao da se na tom području nalazi oko 2.000 džihadista i dodao da se sad razmatraju operacije pre bitke.

Drugi američki general Endrju Kroft izjavio je da međunarodna koalicija napreduje brzo i dodao da Islamska država sada više deluje kao "pobunjenička grupa nego vojna snaga".

Kroft je rekao da postoji dobra saradnja iračkih snaga i kurdsko-arapske koalicije koje se zajedno bore protiv džihadista i dodao da nedavni referendum za nezavisnost iračkog Kurdistana nije negativno uticao na vojnu saradnju na terenu.

Svet

strana 1 od 12975 idi na stranu