U Libiji privedeno više od 3.000 ilegalnih migranata

Više od 3.000 migranata privedeno je u Sabrati, posle nekoliko nedelja sukoba u tom libijskom gradu, oko 70 kilometara zapadno od Tripolija.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 07.10.2017.

22:18

U Libiji privedeno više od 3.000 ilegalnih migranata

Kako se navodi, Sabrata je postala glavna polazna tačka za ilegalne migrante.

"Priveli smo 3.150 ilegalnih migranata različitih nacionalnosti, iz Azije i Afrike", izjavio je Frans presu neminovani komandant snaga lojalnih libijskoj vladi nacionalnog jedinstva koja je međunarodno priznata.

Sukobi na zapadu Libije izbili su pre nekoliko nedelja posle smrti jednog člana grupe Ahmada Dabašija, zvanog Al Amu, koji je poznat kao bivši "lokalni baron" za šverc migranata i koji kontroliše polovinu Sabrate.

U Sabrati se nalazi jedno od najvećih arheoloških nalazišta u Libiji koje je od 1982. godine na spisku svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

U Libiji haos vlada posle smene i ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija 2011. godine.

Tom zemljom vladaju dve vlade. Jedna je međunarodno priznata u Tripoliju, koju predvodi Fajez al Saradž. Druga je u Bengaziju i nju predvodi komandant samoproglašene libijske nacionalne vojske Halifa Haftar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: