Kocijančić: Dijalog BG i PR uvek imao podršku SAD

Portparolka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) Maja Kocijančić izjavila je da je dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU oduvek imao podršku SAD.

Izvor: Beta

Subota, 07.10.2017.

22:02

Kocijančić: Dijalog BG i PR uvek imao podršku SAD
Foto: GettyImages

Osim toga, ona je navela i da će ta bliska saradnja biti nastavljena i dalje.

"SAD su uvek podržavale dijalog u kojem EU posreduje i zajednički ćemo nastaviti blisko da saradjujemo na Zapadnom Balkanu", rekla je Kocijančić agenciji Beta povodom navoda prištinskih zvaničnika i medija o uključivanju SAD u dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je sredinom nedelje da je od potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država Majka Pensa dobio obećanje da će SAD biti direktno uključene u dijalog Prištine i Beograda, preneli su prištinski mediji.

Prištinski list Zeri je u petak objavio da SAD razmatraju kako da pruže snažniju podršku procesu dijaloga Prištine i Beograda u Briselu.

List je naveo da im je to rečeno u američkoj ambasadi u Prištini kao i da će SAD usko saradjivati sa timom visoke predstavnice EU, Federike Mogerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: