Tramp proglasio delimično vanredno stanje zbog Nejta

Predsednik SAD Donald Tramp odobrio je proglašenje vanredne situacije za veliki deo Luizijane.

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

15:07

Tramp proglasio delimično vanredno stanje zbog Nejta
Foto: GettyImages

On je naredio državnim službama da pruže pomoć toj saveznoj državi jer se uragan Nejt približava centralnom Meksičkom zalivu.

Predsednik je odobrio Agenciji za vanredne situacije i departmanu za unutrašnju bezbednost da upravljaju svim naporima u slučaju nesreće, navodi se u saopštenju Bele kuće koje je objavljeno u subotu ujutru, prenosi AP.

U saopštenju se takođe navodi da je taj potez načinjen radi bržeg pružanja pomoći, spasavanja života i zaštite imovine i javne sigurnosti u regionu.

Ovo saopštenje izdato je u vreme kada uragan Nejt kategorije 1 ubrzava ka severozapadu preko centralnog Meksickog zaliva, a meteorolozi navode da se očekuje da će u subotu uveče udariti duž obale centralnog američkog zaliva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: