Misterija sa podmornice: Nađena glava švedske novinarke

Glava i noge švedske novinarke Kim Vol nađeni su dva meseca nakon njenog nestanka nakon što se ukrcala na dansku podmornicu, javlja AP.

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

10:10

Misterija sa podmornice: Nađena glava švedske novinarke
Foto: GettyImages

Krajem avgusta trup bez glave, nogu i ruku nađen je u zalivu kod Kopenhagena, gde je danska policija tragala za novinarkom čiji je nestanak prijavila njena porodica.

Detektiv Jens Moler Jensen naveo je da je glava, noge i nešto odeće nađeno u kesi zajedno sa nožem i “metalnim delovima“ i to u blizini mesta gde je ranije nađeno obezglavljeno telo.

Vlasnik podmornica Piter Madsen rekao je da je Kim Vol umrla nesrećnim slučajem. Međutim, policija je navela da je na telu novinarke nađeno 15 ubodnih rana.

Njene ruke i dalje nisu nađene, a uzrok smrti još nije objavljen.

Madsen je tvrdio da je Vol umrla nesrećnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, pri čemu je promenio raniji iskat u kojem je tvrdio da ju je iskrcao živu u Kopenhagenu.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. avgusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Ubrzo je prijavljen nestanak novinarke, a danski istražitelji su saopštili da su pronašli dopkaze da je podmornica potpoljena namerno, očitno da bi Madsen sakrio tragove ubistva.

Vol je bila švedska novinarka koja je živela na dve adrese, u Njujorku i Kini. Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o biznismenu i vlasniku jedne od najvećih podmornica na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: