Info / Društvo 2

Očekuju nas obilne padavine, na planinama i sneg

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u južnim i istočnim krajevima očekuju obilnije padavine, od 30 do 40 litara za 24 sara, lokalno i više.

Izvor: Beta
Thinkstock

Na višim planinama je moguć i vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

U većem delu zemlje sutra će biti oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Na višim planinama predviđa se vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina prvo u zapadnim i centralnim delovima a najkasnije u jugoistočnim. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni Celzijusa na severu.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, ujutru i pre podne povremeno uz mogućnost slabe kiše. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar ćebiti umeren do jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće 7 stepeni, najviša dnevna 13.

U narednih sedam dana u Srbiiji će biti umereno oblačno i uglavnom suvo uz postepeni porast temperature. Krajem perioda, u subotu, predviđa se naoblačenje sa kišom. Takvo vreme očekuje se i u Beogradu.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti bolovi u kostima, glavobolјa i neraspoloženje.

Komentari 2
Čitajte
Pošalji komentar