Božović: Smeniti odgovorne zbog trovanja dece

Beograd -- Predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović zatražio je da budu smenjeni svi koji su odgovorni za to što su se deca u beogradskim školama otrovala hranom.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Pored vlasnika firme 'Ketering end brejk' Branislava Paunovića, funkcionera Srpske napredne stranke koji se obogatio trujući decu po beogradskim školama, odgovornost moraju snositi i oni koji su svom stranačkom kolegi dopustili da kao opštinski funkcioner protivzakonito snabdeva škole hranom", naveo je Božović.

On je naveo da gradonačelnika Beograda Sinišu Malog nije interesovalo što deca u Zemunu više od mesec dana nisu išla u školu, da gradski menadžer Beograda Goran Vesić krivicu za trovanje dece svaljuje na same škole i roditelje, i da je za vlast "stranačka knjižica važnija i jača od svakog zakona".

"Izjava gradskog menadžera Gorana Vesića da su škole i sami roditelji odgovorni za to što je njegov stranački kolega potrovao 150 dece neispravnom hranom u poslu koji mu po zakonu ne bi ni smeo biti dodeljen vrhunac je licemerja i vređa zdrav razum svakog roditelja, nastavnika i građanina", rekao je Božović i dodao da oni koji više brinu o "ličnim interesima i bogaćenju svojih stranačkih kolega nego o deci", nemaju ni prava ni legitimiteta ni kredibiliteta da vode Beograda.

Učenici beogradskih osnovnih škola "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh", "Veljko Dugošević" i "Skadarlija" otrovali su se hranom početkom ove nedelje.

Gradskom zavodu za javno zdravlje u utorak, 3. oktobra, prijavljeno je da 135 dece iz te četiri beogradske osnovne škole ima stomačne tegobe, a zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi ketering firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom.

Politika

strana 1 od 8308 idi na stranu