Rističević: Sveti kamen sa Kosova je kamen za kupus VIDEO

Beograd -- Poslanik vladajuće koalicije Marjan Rističević izjavio je da je kamen koji je lider Dveri Boško Obradović pokazao kao kamen sa KiM zapravo kamen za kupus.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Osim toga, Rističević je u Skupštini pokazao dokument za koji je naveo da je overena izjava žene iz Inđije koja tvrdi da je reč o njenom kamenu za kiseli kupus.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Rističević je rekao da želi da sačuva identitet te žene, ali da je izjava overena kod notara i da u njoj ona tvrdi da je poslanici Dveri i sugrađanki Mariji Janjušević pozajmila kamen za pritiskanje kupusa i da je bila "zaprepašćena" kada je par dana kasnije taj isti kamen prepoznala u skupštinskom prenosu u rukama Obradovića koji je "hteo da ga predstavi kao svetinju sa Kosova".

Upitan da li foto-reporteri mogu da slikaju taj dokument, Rističević je rekao da mogu, ali samo bez ličnih podataka, "jer i tako već ima problema sa Šabićem (poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

Obradović je u utorak na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji kaže da ga je doneo sa KiM, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina": "I ovaj kamen zemlje Srbije, Što preteć suncu dere kroz oblak, Sumornog čela mračnim borama, O vekovečnosti priča dalekoj..."

Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1346 idi na stranu