Rističević: Sveti kamen sa Kosova je kamen za kupus VIDEO

Poslanik vladajuće koalicije Marjan Rističević izjavio je da je kamen koji je lider Dveri Boško Obradović pokazao kao kamen sa KiM zapravo kamen za kupus.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

15:28

Rističević: Sveti kamen sa Kosova je kamen za kupus VIDEO
Foto: Screenshot

Osim toga, Rističević je u Skupštini pokazao dokument za koji je naveo da je overena izjava žene iz Inđije koja tvrdi da je reč o njenom kamenu za kiseli kupus.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Rističević je rekao da želi da sačuva identitet te žene, ali da je izjava overena kod notara i da u njoj ona tvrdi da je poslanici Dveri i sugrađanki Mariji Janjušević pozajmila kamen za pritiskanje kupusa i da je bila "zaprepašćena" kada je par dana kasnije taj isti kamen prepoznala u skupštinskom prenosu u rukama Obradovića koji je "hteo da ga predstavi kao svetinju sa Kosova".

Upitan da li foto-reporteri mogu da slikaju taj dokument, Rističević je rekao da mogu, ali samo bez ličnih podataka, "jer i tako već ima problema sa Šabićem (poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

Obradović je u utorak na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji kaže da ga je doneo sa KiM, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina": "I ovaj kamen zemlje Srbije, Što preteć suncu dere kroz oblak, Sumornog čela mračnim borama, O vekovečnosti priča dalekoj..."

Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: