Info / Svet 1

Makron se ne kaje zbog psovke, "bavite se pravim stvarima"

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron nije pokazao nikakve znake kajanja nakon što opsovao kada je ugledao demonstrante ispred jedne fabrike, piše AFP.

Izvor: Tanjug
Foto: GettyImages

Televizijska ekipa slučajno ga je snimila kako je opsovao, a Markon navodi da bi za medije bilo bolje da se usredsrede na "prava" pitanja sa kojima se zemlja suočava.

AFP navodi da se ovaj 39-godišnji bivši investicioni bankar našao na udaru kritika pošto je prilikom zvanične posete ruralnom regionu Korez u centralnoj Francuskoj u sredu psovkom prokomentarisao okupljene demonstrante koji su ga dočekali.

"Neki ljudi umesto što sve za***u, bolje bi im bilo da vide da li mogu da se zaposle", rekao je Makron.

Upitan da se izjasni o ovom incidentu, Makron je kazao da je time što su mediji toliko prenosili njegov komentar odvuklo pažnju od prave svrhe njegove posete tokom koje je predsednik Francuske promovisao profesionalnu obuku.

"Moram da kažem da se više pričalo o perifernim pitanjima... nego o suštinskim", rekao je Makron.

AFP prenosi da je istraživanje koje je uradila agencija "Haris interaktiv" pokazalo da je 57 odsto ispitanika bilo "šokirano" jezikom koji je koristio šef francuske države, dok je 71 odsto ocenilo da takvi ispadi narušavaju Makronovu sposobnost sprovodjenja predizbornog programa okrenutog biznisu.

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar