Info / Kosovo 1

Jevtić: Srpska lista u borbi i za Istok i Klinu

Beograd -- Najvažnije je da Srpska lista pobedi u svim većinskim srpskim mestima, ističe potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić govoreći o izborima 22. oktobra.

Izvor: Tanjug

Osim toga, on je naveo i da je bitno da Srpska lista osvoji i dobar broj odborničkih mesta u Istoku i Klini u Metohiji gde su Albanci većina.

Jevtić za "Politiku" navodi kako je cilj da i u mestima gde Srbi nisu većina, Srpska lista "ostvari dobar rezultat, uđe u vlast i pokuša da rešava konkretne životne probleme".

Predsednik Srpske liste Goran Rakić naglašava da samo ova stranka ima kandidate za gradonačelnike u svih 10 većinski srpskih opština u južnoj pokrajini, a prvi put će imati kandidate za odbornike u 11 opština u kojima Srbi nisu većina.

"Za razliku od nekih drugih izlazimo sa jasnim rezultatima. Mi smo jedina partija Srba koja je uspela da objedini Srbe na KiM i na prethodnim parlamentarnim izborima osvoji više od 90 odsto glasova Srba", kaže za Politiku Rakić.

Za lokalne izbore na KiM prijavljeno je 17 srpskih političkih partija. SL i na ovim izborima jedina je politička organizacija koja je dobila podrsku zvaničnog Beograda.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je građane da se izjasne za ovu stranku, jer će na taj način biti protiv "raskidanja veza Srba u pokrajini sa državom Srbijom".

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar