Info / Hronika 1

Novi Sad: Izgoreo deo divlje pijace / VIDEO

Deo divlje pijace koja se nalazi kod Satelitske pijace u Novom Sadu izgoreo je u noći između četvrtka i petka, javlja 021.rs.

Izvor: 021.rs, Zoran Strika
screenshot

Uzrok požara još nije poznat.

Građani koji su ovde prodavali robu, uglavnom odeću, umesto tezgi imali su kartone. Prethodne noći došlo je do požara, a većina robe koja se tu nalazila oštećena je. U JKP "Tržnica" su za 021.rs naveli da nemaju informacije o ovom incidentu, ali dodaju da se sličan događaj desio nedavno.

Ovo je problem koji traje već neko vreme, a "pijaca" se konstantno širi. U "Tržnici" su nekoliko puta ukazivali na situaciju u kojoj se nalaze.

Naime, zemljište na kojem se prodavci okupljaju je gradsko, pa "Tržnica" nema mogućnost da reaguje, osim da to prijavljuje komunalnoj policiji i Gradu. Kako je ranije za 021.rs izjavio izvršni direktor ovog preduzeća Dragoslav Gavrančić, oni ne mogu da kontrolišu građane koji prodaju robu van prodajnog prostora "Tržnice".

On je podsetio da je sličan problem dugo godina postojao i kod Najlon pijace, ali da je, u saradnji sa Komunalnom policijom, to rešeno.

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar