Info / Hronika 1

Miškovićima spojeno suđenje i počeće 30. oktobra

Beograd -- Specijalni sud odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima ponovo spoji u jedinstveni postupak.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug

Početak ponovljenog suđenja zakazan je za 30. oktobar.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkim FAM-om.

Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića i protiv Đuraškovića i drugih zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivičnog dela poreska utaja i odredilo da će se ubuduće voditi jedinstveni postupak.

U ovom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak od 10. decembra 2014. godine, jer su mahom isti optuženi iz Đuraškovićevog procesa za FAM bili optuženi i za zloupotrebe s putarskim preduzećima.

U toku suđenja postupak je bio razdvojen Miroslavu Miškoviću zbog zdravstvenih problema i mogućnosti da prisustvuje suđenju.

Stankovićeva je napomenula da je sud predlog Miškovićevog branioca da se oglasi stvarno nenadležnim odbio kao neosnovan, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak.

Glavni pretres u ovom krivičnom postupku zakazan je za 30. i 31.oktobar.

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar