Info / Politika 5

Lončar preuzeo odgovornost za imenovanje Bojića

Milovan Bojić imenovan je za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje na predlog Ministarstva zdravlja.

Izvor: Tanjug
Tanjug, arhiva

To je bila standardna procedura kao i za bilo koje drugo imenovanje, rekla je predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

“Razumem političke kontroverze, ali isto tako, razumem da je bilo nekih dobrih rezultata kada je on radio. On je bio okrivljen za zloupotrebe, ne znam da je bio osuđen, u tom smislu nemamo nikakve prepreke, ali isto tako se pričalo da je u njegovo vreme od kardiovaskularnog instituta Dedinje napravljena jedna od najboljih evropskih bolnica”, rekla je Brnabić novinarima nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovio je da je Bojić imenovan na predlog njegovog ministarstva, kao i da on da odgovara za resor zdravstva i da je njegovo pravo da, uz konsultacije sa svojim saradnicima, to i uradi.

“Sve ide na moje ime. Mi smo dali Milovanu Bojiću šansu da se uklopi u zdravstveni sistem Srbije, da pokaže ono što misli da može nekim svojim ranijim iskustvom da doprinese. Ovde se radi samo o struci”, rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, Bojić, kada je bio direktor te ustanove, napravio je od nje ustanovu koja je ispunjavala “ozbiljne ISO standard” i bila je jedina u Srbiji, ocenjuje, koja ih je u to vreme ispunjavala.

Prerano je da se o ostalim stvarima priča, smatra Lončar, jer, kako je rekao, Bojić “još nije ni seo u fotelju”, nije bila primopredaja.

“Predlažem da sačekamo neko vreme, da vidimo rezultate, pa da onda o tome pričamo, sada je suviše rano. Ja odgovaram za resor zdravstva i moje pravo je da, uz konsultacije sa svojim saradnicima da to uradim. Sve ide na moje ime”, rekao je Lončar.

Komentari 5
Čitajte
Pošalji komentar