Info / Politika 5

Dveri: Gojković nije u stanju da vodi Skupštinu, ostavka

Beograd -- Poslanici "Dveri" ocenili su da predsednica Skupštine Maja Gojković više nije u stanju da predvodi parlament, zbog čega mora da podnese ostavku.

Izvor: Beta
Foto: Tanjug

Osim toga, oni su naveli da Gojkovićeva "sprovodi nasilje nad opozicijom".

Sednica Skupštine Srbije prekinuta je pošto što je poslanica "Dveri" Marija Janjušević odbila da izađe iz sale, nakon što joj je Maja Gojković izrekla meru udaljenja. Ona je, pošto joj je isključen mikrofon, došla do stola predsednice Skupštine i pokušala da u njen mikrofon izgovori ono što je želela.

Na konferenciji za novinare u skupštinskom holu, Marija Janjušević je rekla da poslanici opozicije u poslednja dva dana trpe "ogromno nasilje Maje Gojković", a da je ona pokušala da natera predsednicu Skupštine da poštuje Poslovnik.

Dodala je da su i građani u TV-prenosu mogli da vide da je Gojkovićeva prvo predsedniku "Dveri" Bošku Obradoviću izrekla dve opomene, da je Ivanu Kostiću uskratila vreme za obraćanje, a da je Srđan Nogo isključen, te su potom i ostali poslanici izgubili mogućnost da govore.

"To je i logično jer se oni boje pitanja koje postavljamo. I juče su prekinuli sednicu jer je bio četvrtak, a Vlada opet nije došla da sasluša pitanja poslanika. Ovde je zabranjena sloboda govora... Žao mi je samo što niste mogli da čujete čemu sam bila izložena dok sam mirno stojala i držala Poslovnik... Rekla mi je da sam budala, a poslanici SNS su mi dobacivali najvulgarnije reči koje nisu primerene ni ženama koje se pojavljuju u rijaliti programima", rekla je ona.

Predsednik "Dveri" Boško Obradović rekao je da je Maja Gojković nesposobna da vodi Skupštinu i dodao da je njeno "nasilje, bahatost i osionost" dostiglo vrhunac, zbog čega mora da podnese ostavku.

"Ne daju nam da postavljamo pitanja, isključuje se mikrofon, izbacuju se poslanici, guši se sloboda govora. A sve je počelo fizičkim nasiljem u Kosovskoj Mitrovici kada su nas pripadnici SNS gađali kamenicama, a danas se nastavlja isključenjem... To je slika osione, bahate, kriminalizovane i lopovske vlasti SNS, na čelu sa Aleksandrom Vučićem", rekao je Obradović.

Poslanik "Dveri" Srđan Nogo rekao je da je Maja Gojković nervozna zbog toga što na videlo izlaze, kako je rekao, malverzacije u koje je umešana, i kao primer naveo ugovor o delu koji je 2005. godine, kao tadašnja gradonačelnica Novog Sada, sklopila s pripadnikom obezbeđenja koga joj je dodelila policija.

Po tvrdnji poslanika "Dveri", iz budžeta Novog Sada tom čoveku je, pored plate koju je dobijao u policiji, isplaćivano još 20.000 dinara mesečno, odnosno oko 400 evra po tadašnjem kursu.

"To je najbanalniji primer kako se Maja Gojković odnosi prema državnoj imovini", rekao je Nogo i najavio da će takozvani "Dveriliks servis" nastaviti da obelodanjuje malverzacije.

Komentari 5
Čitajte
Pošalji komentar