Info / Hronika 1

Trovanje dece u BG: Traži se pritvor za vlasnika keteringa

Prvo osnovno tužilaštvo saslušalo je B. P. (41), čija je firma snabdevala hranom škole u kojima je došlo do masovnog trovanja učenika.

Izvor: Tanjug
Thinkstock

Nakon toga je upućen predlog sudu da mu bude određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Prethodnih dana Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 149 dece sa stomačnim tegobama iz šest beogradskih osnovnih škola.

Policija je saopštila da je B. P. u svojstvu odgovornog lica privrednog društva koje je imalo zaključene ugovore o javnim nabavkama sa osnovnim školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić", a u vezi sa dostavljanjem pripremljenih obroka, od 2. do 3. oktobra proizvodio i stavio u promet škodljive životne namirnice.

Te namirnice je, dodaje se u saopštenju, isporučio ovim osnovnim školama, gde su kod velikog broja učenika nastupile zdravstvene tegobe.

Zbog mogućeg trovanja predloženo je da se privremeno školama obustavi dostava hrane firme koja snabdeva te školske kuhinje hranom.

Kod dece su nastupili tipični simptomi zaraznog trovanja hranom, gde dominiraju mučnina, povraćanje i dijareja.

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar