"Pauza minut, da Obradović i obezbeđenje iznesu kamen"

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković proglasila je jednominutnu pauzu kako bi se iz sale izneo kamen, koji je lider Dveri Boško Obradović uneo u salu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: RTS / Screenshot
Foto: RTS / Screenshot

Obradović je, na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji kaže da ga je doneo sa KiM, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina": "I ovaj kamen zemlje Srbije, Što preteć suncu dere kroz oblak, Sumornog čela mračnim borama, O vekovečnosti priča dalekoj..."

Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".

Obradović je potom rekao da to nije "neko kamenje", već kamen iz pesme Đure Jakšića, kamen sa Kosova i Metohije, i upitao kome smeta takav kamen.

Gojkovićeva je uzvratila sa: "Dokažite da ste doneli sa Kosova i Metohije."

"Pa da, juče sam bio na Kosovu i Metohiji i doneo sam kamen", rekao je Obradović.

Predsednica parlamenta očigledno nije poverovala u poreklo kamenice, pa je rekla da ne razume kako je uopšte kamen unet u zgradu Parlamenta i dodala da je zabranjeno unošenje oružja, "takvih predmeta" i kamenja.

"Ne znam kako je to uneto, ali to nije pitanje za vas. Vaše je da probate", rekla je ona.

Marijan Rističević sumnja da je kamen iz pokrajine, te da mu više liči na kamen za kupus i hladno oružuje za borbu protiv političkih protivnika.

Ubrzo je nastavljena sednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu