Šok u Las Vegasu: Pedok pucao iz više od 10 komada oružja

Policija još nije objavila koju vrstu oružja je koristio napadač koji je ubio najmanje 50 ljudi u Las Vegasu, ali se na snimcima čuje više od stotinu metaka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.10.2017.

11:52

Šok u Las Vegasu: Pedok pucao iz više od 10 komada oružja
Foto: EPA / Bill Hughes / Las Vegas News Bureau

Ipak, policija je saopštila da je Stiven Pedok koristio najmanje 10 komada oružja.

Napadač je otvorio vatru sa 32. sprata obližnjeg hotela pucajući po masi na obližnjem koncertu, a sudeći po zvuku izolovanom sa brojnih snimaka iz publike, kod sebe je imao automatsko naoružanje sposobno da u kratkom roku ispali veliku količinu metaka.

Napad je trajao nekoliko minuta, a čula su se najmanje tri rafala. Na jednom od obrađenih snimaka se za nepun minut vatre čuje nešto manje od 300 metaka.

Ipak, teško je odrediti tačan broj metaka koji je ispaljen, zbog odjeka i ozvučenja sa koncerta.

U američkoj saveznoj državi Nevadi za kupovinu oružja nije potrebna dozvola, niti je zabranjeno posedovanje automatskog, jurišnog naoružanja, a municija je u slobodnoj prodaji.

Opširnije o napadu pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: