Islamska država preuzela odgovornost za napad u Marseju

Marsej -- Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem na glavnoj železničkoj stanici u Marseju, u kojem su u nedelju ubijene dve žene.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Novinska agencija Amak te terorističke organizacije, objavila je da su operaciju u gradu Marseju izveli "vojnici Islamske države", preneo je AFP.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je ranije da vlasti još ne mogu da potvrde da je napad u Marseju akt terorizma, ali je napomenuo da za to postoji mogućnost jer su neki očevici čuli da je napadač uzviknuo "Alahu akbar".

Kolomb, koji se uputio u Marsej odmah nakon napada, naveo je da policija ima video-snimak incidenta na glavnoj železničkoj stanici u Marseju, na kojem se vidi kako muškarac napada jednu ženu, zatim beži, pa se vraća i napada drugu ženu, prenosi AP.

Ministar je rekao da je napadač potom počeo da trči ka vojnicima koji su se brzo rasporedili na mestu napada, a koji su ga, kako je Kolomb naveo, upucali i ubili ispred železničke stanice.

Prema njegovim rečima, marsejska policija trenutno ispituje desetak očevidaca napada.

Kolomb nije izneo više detalja o osumnjičenom niti o identitetu žrtava.

Francusko antiterorističko tužilaštvo pokrenulo je istragu o napadu, javio je ranije Rojters pozivajući se na neimenovani pravosudni izvor, dok je izvor iz francuske policije naveo da je osumnjičeni napadač odranije poznat vlastima.

Francuski mediji prenose da su ubijene žene starosti 21 i 30 godina, a da napadač, čiji identitet nije objavljen, ima tridesetak godina.

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je gnev zbog napada u Marseju na svom nalogu na Tviteru i pohvalio reakciju bezbednosnih službi, uključujući vojnike "Operacije Santinel".

Svet

strana 1 od 566 idi na stranu