Nemac priznao da je masovno trovao hranu za bebe i preti

Berlin -- Pedesettrogodišnji Nemac priznao je da je zatrovao hranu za bebe i pretio da će zatrovati i druge proizvode u prodavnicama širom Evrope.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

"Osumnjičeni ucenjivač je priznao optužbe... tokom davanja iskaza u sudu u Ravensburgu", navele su nemačke vlasti, napomenuvši da je on rekao da, osim pet teglica s hranom za bebe koje je zatrovao i o čemu je obavestio policiju, nijedan drugi proizvod u supermarketima nije zatrovao.

Osumnjičeni trovač, koji je opisan kao "mentalno poremećen", uhapšen je u petak nakon što je nemačka policija ranije ove nedelje upozorila javnost saopštivši da je ucenjivač tražio milione evra u gotovini da ne bi zatrovao još proizvoda u supermarketima, prenosi AFP.

Osumnjičeni je, kako je navela policija, zatrovao pet teglica s hranom za bebe i policiji javio u kojoj se prodavnici one nalaze u južnom gradu Fridrihšafen.

Dobivši informacije od građana nakon što je izdala upozorenje sa opisom njegovog izgleda, policija je uhapsila tog muškaraca u blizini Tubingena, oko dva sata vožnje od prodavnice u kojoj su se nalazile teglice sa zatrovanom hranom.

Izgleda da je muškarac, koji nije imenovan, delovao sam, navodi francuska agencija.

Zamenik šefa lokalne policije Uve Šturmer opisao ga je kao "ekscentrika" i mentalno poremećenu osobu.

U teglicama sa hranom za bebe na koje je ucenjivač uputio policiju nađen je etilen glikol, hemikalija koju sadrže antifriz i tečnost za kočnice.

U nemačkom Ministarstvu za zaštitu potrošača rekli su da je pronađena supstanca toksična, a u velikim količinama i - smrtonosna.

Vlasti u Konstancu su ranije ove nedelje saopštile da su, kao i pojedine trgovinske kompanije, dobile mejl u kojem ucenjivač preti da će zatrovati hranu, ne preciziravši koju, u ograncima tih kompanija u Nemačkoj, ali i izvan zemlje, ako im do danas ne plati više od 10 miliona evra.

strana 1 od 573 idi na stranu