Rusija negira da je ostavila vojnike u Belorusiji

Moskva -- Rusija je negirala tvrdnju Ukrajine da je jedan broj njenih vojnika ostao u Belorusiji po okončanju velike prošlonedeljne vojne vežbe "Zapad 2017".

Izvor: Beta
Podeli

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je novinarima rekao da tvrdnje načelnika Generalštaba ukrajinske vojske Viktora Muženka nisu tačne, i da su svi pripadnici ruske vojske koji su učestvovali u toj zajedničkoj vojnoj vežbi Rusije i Belorusije vraćeni u svoje kasarne, prenosi Tass.

Konašenkov je rekao da tvrdnje Muženka o "sakrivenim" ruskim vojnicima u Belorusiji "demonstriraju nivo degradacije ukrajinskog Generalštaba i nesposobnost njegovog načelnika".

"Kad je reč o jedinicima Oružanih snaga Rusije koje su učestvovale u zajedničkoj strateškoj vežbi 'Zapad 2017', one su sve vraćene na mesto svog trajnog razmeštenja", rekao je Konašenkov.

Obimna vojna vežba "Zapad 2017" održana je u Rusiji i Belorusiji od 14. do 20. septembra, uz učešće 5.500 ruskih i 7.200 beloruskih vojnika, 70 aviona i helikoptera, 250 tenkova, 200 komada artiljerijskog oružja i 10 ratnih brodova.

Poslednji voz s ruskim vojnicima koji su bili deo te vežbe napustio je Belorusiju 28. septembra, navodi Tass.

Vojnu vežbu su nadgledali posmatrači iz sedam država, među kojima su i članice NATO.

strana 1 od 573 idi na stranu