Info / Drugi pišu 10

"Blic": Pada oslobađajuća presuda Miškoviću

Beograd -- Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delte", najverovatnije će biti poništena oslobađajuća presuda za pomaganje sinu Marku u utaji poreza, saznaje "Blic".

Izvor: Blic
Tanjug, arhiva

Njemu će se, kako navodi taj list, suditi ponovo za to krivično delo.

Veće Apelacionog suda donelo je odluku većinom glasova sudija i ta odluka bi trebalo u narednim danima da se saopšti javnosti, potvrđeno je "Blicu" u tom sudu.

Kako navodi list, u obrazloženju odluke Apelacionog suda povodom dela presude Miškoviću za pomaganje u utaji poreza navodi se da je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen zbog pomaganja, a da je u obrazloženju te presude to delo opisano kao podstrekivanje.

Podsetimo, vlasnik "Delta holdinga" osuđen je 20. juna 2016. prvostepenom presudom Veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Specijalnog suda u Beogradu na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Marko MIšković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće "Mera invest" plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Komentari 10
Čitajte
Pošalji komentar