Info / Ratni zločini 22

Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?

Zagreb -- Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora. Presuda je nepravosnažna, a Vasiljković bi uskoro mogao na slobodu, piše "Indeks"

Izvor: Tanjug, index.hr
Foto: Tanjug/Hina

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je Dragan Vasiljković većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

"Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.

On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktično već odslužio kaznu.

Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust, jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrdjavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.

Komentari 22
Čitajte
Pošalji komentar