Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?

Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, osuđen je na 15 godina zatvora. Presuda je nepravosnažna, a Vasiljković bi uskoro mogao na slobodu, piše "Indeks"

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

19:27

Kapetan Dragan uskoro izlazi na slobodu?
Foto: Tanjug/Hina

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je Dragan Vasiljković većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

"Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor", izjavio je Filaković.

On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktično već odslužio kaznu.

Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust, jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrdjavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: