Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i "migovi"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd 20. oktobra. Postoji mogućnost da pre njega u Srbiju stignu obećani ruski "migovi".

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

08:25

Dačić dogovara posetu Šojgua, možda stignu i
Getty images

Tako bar tvrde "Večernje novosti", koje navode da će se detalji i datum Šojguove posete utanačiti 29. septembra, kada u Moskvu putuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić će u Moskvi prisustvovati Međuvladinom komitetu za trgovinu i naučno - tehničku saradnju Srbije i Rusije, gde će razgovarati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Osim ekonomskih, očekuje se da će dva visoka zvaničnika razgovarati i o političkim temama, kao što su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, statusu Ruskog huanitarnog centra u Nišu, namerama Prištine da se učlani u međunarodne organizacije, navode "Novosti"

List podseća da su u nekoliko navrata ruski zvaničnic ipotvrdili da će do kraja godine isporučiti Srbiji šest lovaca "mig- 29", kao i da se razgovara o mogućoj prodaji Srbiji raketnog sistema S - 300.

Pomenuti migovi zahtevaju remont, koji košta od 180 do 230 miliona evra.

Takođe, Vojnotehnički dogovor dve zemlje podrazumeva i da naša zemlja kao donaciju dobije 30 tenkova T-72S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i manje topove kalibra 14,5 mm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: