Mišković ne može u Ljubljanu, sud mu ne vraća pasoš

Specijalni sud u Beogradu odbio molbu vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića da mu privremeno vrati pasoš radi puta u Ljubljanu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

13:57

Mišković ne može u Ljubljanu, sud mu ne vraća pasoš
Tanjug, arhiva

Mišković je trebalo da se u glavnom gradu Slovenije pojavi u sredu radi otvaranja hotela Interkontinental.

Molbu je sudu podneo Miškovićev branilac, a njoj se usprotivio zamenik tužioca za organizovani kriminal.

Protiv Miškovića je u toku drugostepeni postupak pred Apelacionim sudom, po žalbama na prvostepenu presudu kojom je prošle godine osuđen na pet godina zatvora jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.

Istom presudom Mišković je zbog nedostatka dokaza osloboden od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je predsednica sudskog veća danas donela odluku kojom je odbila molbu Miškovićevog branioca, "imajući u vidu da se ne radi o neodložnoj potrebi okrivljenog da napusti boravište, odnosno teritoriju Republike Srbije u smislu odredbi Zakonika o krivičnom postupku".

"U ovom krivičnom postupku, Viši sud u Beogradu je 25. avgusta 2017. godine doneo rešenje kojim je Miškoviću za još tri meseca produžena mera zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave, tako što je okrivljenom zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Republike Srbije", napomenula je Stankovićeva.

Veće Apelacionog suda u Beogradu je 13. septembra potvrdilo to rešenje pošto je odbilo žalbu Miškovićevog branioca. Mišković je nakon sedam meseci provedenih u pritvoru u julu 2013. godine pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona evra u gotovini, kao i uz meru oduzimanja putne isprave - pasoša.

Očekuje se odluka Apelacionog suda u Beogradu o žalbama odbrane kao i tužilaštva za organizovani kriminal na prvostepenu presudu. Taj sud može presudu da potvrdi u celosti, može da je preinači, ili da je ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: