Još jedna inspekcija u "Miletiću", roditelji zovu u školu

Beograd -- Još jedna republička prosvetna inspekcija ušla je jutros u Osnovnu školu “Svetozar Miletić“ u Zemunu, saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Sa inspekcijom je i izabrani v.d. direktor Miloš Gačić. Roditelji na zvaničnoj stranici o protestima u svojoj školi na Fejsbuku zovu građane da dođu i navode da "ne daju školu".

Roditelji učenika OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu predali su ranije peticiju da bi se pred Upravnim sudom ubrzano rešila tužba podneta protiv rešenja o razrešenju direktora te škole.

Pročitajte još:

Oni već tri nedelje protestuju u dvorištu škole i ne šalju decu na nastavu zbog rešenja o smenjivanju direktora Miroljuba Mosurovića.

Rešenje je 28. avgusta doneo ministar prosvete Mladen Šarčević, pošto je zbog protesta roditelja poništio prethodno rešenje, doneto u martu.

Šarčević je ranije najavljivao da će u četvrtak prošle nedelje saopštiti mere koje će Ministarstvo preduzeti protiv škole "Svetozar Miletić", ali do toga u četvrtak nije došlo.

Novinarka O2 i B92 Sanja Ignjatović Eker pokušala je da postavi Šarčeviću pitanje o zemunskoj školi i nije uspela, a nakon drugog pokušaja Šarčević je rekao: "I ja imam ćerku novinarku, pa nije tako nevaspitana".

U četvrtak su OŠ "Svetozar Miletić" posetili predstavnici Ministarstva prosvete, kada je najavljeno još kontrola.

"Trenutno imamo nezakonitu obustavu rada škole što je u nadležnosti grada, jer prekid vaspitno-obrazovnog rada može da postoji samo uz saglasnost lokalne samouprave", rekao je pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević.

Ako se, kako navode, ne otklone sve nezakonitosti konstatovane u inspekcijskom nadzoru, Lazarević ne isključuje zatvaranje škole kao jednu od mogućnosti.

Potom je u znak protesta škola branjena "živim zidom", a kako je to izgledalo možete pogledati - OVDE.

Društvo

strana 1 od 6477 idi na stranu