Vučić čestitao Merkelovoj: Veliki se poznaju po delima

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke kancelarki Savezne Republike Nemačke Angeli Merkel na izbornoj pobedi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Dozvolite mi da Vas uverim da će Srbija ostati pravi partner i saveznik Nemačke u nastojanjima da očuva principe demokratije, kao i stabilnost i bezbednost svih gradjana starog kontinenta", ističe se u čestitki predsednika Vučića.

Vučić je napomenuo da je Merkelova još jednom pokazala čeličnu odlučnost da vodi svoju zemlju i gradjane na putu ka boljoj i svetlijoj budućnosti.

"Veliki lideri poznaju se po svojim delima, koja su rezultat marljivosti, odanosti i posvećenosti poslu kojim se bave. Podržani od strane onih koji su im odani i u teškim trenucima, postaju jači i još odlučniji da osvoje bitku za napredak i prosperitet", navodi se u Vučićevoj čestitki Mekrelovoj.

AfD se našla iza Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je osvojila 32,5 - 33,5 odsto glasova i Socijaldemokratske stranke Martina Šulca, koja je osvojila 20 do 21 odsto glasova.

Politika

strana 1 od 8366 idi na stranu