Ljajić: Politike svuda, samo ne u strankama

Beograd -- Predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da je nonsens da politike ima svuda sem u poltičkim strankama, te da se ona tamo mora i vratiti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"Stranke u Srbiji postale su zavodi za zapošljavanje ili centri za socijalni rad, šalteri za različite vrste žalbi i pritužbi" rekao je Ljajić na Trećoj izbornoj skupštini Opštinskog odbora Voždovca u Beogradu, na kojem je izabrano novo rukovodstvo.

"Politike ima svugde osim u političkim strankama. To je nonsens, to je neodrživo. To nije zdravo za politički sistem jedne zemlje. Moramo da politiku vratimo u političke stranke", naglasio je Ljajić i dodao da su stranke predstavljene kao jeres, kao nešto loše, iako, smatra, to ne bi smelo da bude tako.

On je istakao da će njegova stranka uvek govoriti o EU i kada to nije popularno bez obzira na sve mane koje, kako je rekao Unija ima, jer je, kaže, bolja i slaba Evropska unija za Srbiju, nego nikakva.

"Vojna neutralnost da, ali politička i ekonomska neutralnost ne. EU jeste rešenje jer mi na taj način menjamo sebe i menjamo Srbiju. Bez obzira što možemo da iznesemo sto mana na račun Briselske birokratije, do sutra bi o tome mogli da govorimo, ali to je populizam", rekao je Ljajić obraćajući se članovima i političkim partnerima na skupu u opštini Voždovac.

Politika

strana 1 od 8299 idi na stranu