Zeri: Kosovo će pričekati na viznu liberalizaciju sa EU

Proces liberalizacije viznog režima sa EU može potrajati za Kosovo, preneo je portal Zeri.info.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

10:54

Zeri: Kosovo će pričekati na viznu liberalizaciju sa EU
Getty images

List piše da potvrđivanje ranije potpisanog Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, kao i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije predstavlja opterećenje i za novu vlast.

"Sa novom vladom u roku od 90 dana, građani Kosova će putovati bez viza u Nemačku, Švajcarsku, Austriju i širom Evrope", navodi Zeri i podseća da je ovo bilo jedno od najistaknutijih obećanja izabranog premijera tokom izborne kampanje.

Iako je, kažu, prošlo samo nedelju dana od kada je Haradinaj zvanično preuzeo funkciju premijera, ne očekuje se da će da će se liberalizacija viznog režima dogoditi u ovom trenutku.

Poznavaoci evropskih prilika čak tvrde, navodi Zeri, da i ako Sporazum o demarkaciji bude ratifikovan u kosovskom parlamentu, biće potrebno još tri meseca da se završi proces ukidanja viza.

U međuvremenu, pitanje demarkacije sa Crnom Gorom je otvoren, piše Zeri i podseća da je Haradinaj po stupanju na funkciju premijera raspustio Komisiju za rešavanje tog pitanja na čijem čelu je bio Murat Meha i umesto njega imenovao Špejtima Bulićija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: