Saslušan zbog napada na novinarke Pinka, traži se pritvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu saslušalo je D.V. zbog napada na novinarke televizije Pink i predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.09.2017.

12:03

Saslušan zbog napada na novinarke Pinka, traži se pritvor
Foto: Thinkstock

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Pritvor je, kako je dodala, predložen da D.V. ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Odluku o pritvoru danas će doneti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

U ovom slučaju vodi se skraćeni krivični postupak sprovođenjem dokaznih radnji, odnosno bez formalnog pokretanja istrage.

D.V. je na protestu pristalica Dveri ispred televizije Pink, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi fizički napao i udario novinarke TV Pink Gordanu Uzelac i Maru Dragović.

Na snimku televizije Pink zabeležen je trenutak kada jedan od učesnika protesta napada i obara Gordanu Uzelac.

Zabeležen je i momenat kada se drugi učesnika protesta u trku zaleće ka novinarki Mari Dragović, ali ga je zaustavilo obezbeđenje televizije.

Iz Dveri poručuju da je napad insceniran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: