Protest protiv Parade ponosa u centru Beograda VIDEO

Nekoliko desetina građana okupilo se u Bulevaru kralja Aleksandra kod Crkve Svetog Marka na protestu protiv Parade ponosa.

Izvor: B92

Nedelja, 17.09.2017.

12:27

Protest protiv Parade ponosa u centru Beograda VIDEO
Foto: Screenshot

Okupljeni nose transparente protiv Parade, zastave Rusije i crkvenu ikonografiju: “Nemoral i gej sramotu nikad više u javnom životu“, piše na jednom transparentu.

Mediji javljaju da ih je policija zaustavila kod Radio Beograda, kao i da su među njima bila i dva sveštenika i jedna kaluđerica.

Beogradska Parada ponosa pod sloganom "Za promenu" biće održana u Beogradu šetnjom učesnika od Cvetnog trga do Trga Republike.

Na ulicama je pojačano prisustvo uniformisane policije, kao i vozila i opreme Žandarmerije, ali reporter B92 sa lica mesta javlja da policije ima dva ili tri puta manje nego na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.

Učešće na Paradi ponosa najavili su premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i ministri Zoran Đorđević i Branko Ružić, kao i lider LDP Čedomir Jovanovć i pripadnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Više informacija o dešavanjima sa Parade možete pročitati - OVDE.

Za saobraćaj je zatvorena trasa kojom će se kretati Parada ponosa od Cvetnog trga do Terzija, a vidljive su jake policijske snage na svim punktovima od Moskve do Cvetnog trga.

Zbog Parade ponosa i trke “BGD 10K” veliki broj ulica u centru Beograda biće zatvoren u nedelju, pa se apeluje na građane da se naoružaju strpljenjem. Neke ulice biće nedostupne i za pešake, javni gradski prevoz će pretrpeti velike promene, a to sve u trenutku brojnih radova na saobraćajnicama zbog kojih su poslednjih nedelja gužve u glavnom gradu Srbije svakodnevnica.

Opširnije izmenama u saobraćaju - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: