DS: U Srbiji novinari laka meta LDP: Ogavan napad

Demokratska stranka osudila je napade na novinarke televizije Pink i zatražila istragu o tom i svim drugim napadima na novinare u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

19:22

DS: U Srbiji novinari laka meta LDP: Ogavan napad

"Govor mržnje je maternji jezik Aleksandra Vučića i logika nasilja se spušta do svih delova društva. Današnji napadi su nova potvrda da je Srbija zemlja koja tone sve dublje u vrtlog nasilja, a već pet godina u našoj zemlji niko nije bezbedan", navodi se u saopštenju.

"U Vučićevoj Srbiji novinari su laka meta i nalaze se pod stalnim napadima, dok nedostatak reakcije tužilaštva i policije zabrinjava sve građane", dodaju oni.

DS je zatražio i da odgovaraju i napdači na novinare ispred Skupštine Srbije u vreme polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se otkrije ko je obio stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (Krik) Dragane Pećo.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović osudio je napad na novinarke.

U saopštenju se navodi da današnji napad nije prvi put da su pristalice pokreta Dveri "fizički obračunavaju sa neistomišljenicima, a pre svega sa novinarkama neistomišljenicama, jer ne treba zaboraviti višestruke fizičke napade na urednice i goste Peščanika".

"LDP osuđuje ove ekstremne desničare i njihovo nasilje, ali i svaku demokratsku političku organizaciju koja, od danas, i dalje bude sarađivala sa njima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da je napad "ogavan na više načina", jer su novinarke napadnute na radnim mestima i jer je to napad na dve žene "pored toliko prisutnih mušaraca".

"Napad fašističkih falangi na novinare je odvratan sam po sebi, ali siledžijsko prebijanje dve žene, ma kakvih političkih ubeđenja, kukavičko je, podlo i strahovito opasno. Ako ostane bez zdušne, jednoglasne osude čitavog društva, posledice će biti nesagledive", ocenjuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: