Stefanović: Nova vozila za efikasniji rad policije

Načelnicima svih Policijskih uprava u Srbiji su u Beogradu uručeni ključevi policijskih vozila.

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

14:47

Stefanović: Nova vozila za efikasniji rad policije
Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će 710 novih "škoda" doprineti efikasnijem radu policije.

Stefanović je na svečanosti povodom upućivanja vozila u Policijske uprave u Srbiji rekao da su vozila opšte namene i za saobraćajnu policiju, a da će biti u upotrebi već krajem dana pošto stignu u Policijske uprave.

Stefanović i dodao da se ulaganjem u bolje uslove rada policajaca prvenstveno ulaže u veću bezbednost građana.

On je kazao da se do kraja godine očekuje još vozila za policijske stanice i da će samo u ovoj godini vozni park MUP-a biti bogatiji za 1.000 vozila - "marice", patrolni motocikli, vatrogasna i terenska vozila.

Stefanović je dodao da je formirana Komisija za rashodovanje 700 do 1.000 dotrajalih vozila.

Stefanović je najavio i da će sve policijske stanice biti opremljene novim računarima, a da će nove uniforme dobiti i policajci i sve profesionalne jedinice - Žandarmerija, SAJ, Interventne i Granična policija, nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne sitaucije.

"U 2019. godini nam stižu tri nova helikoptera za MUP", rekao je ministar i ponovio da će plate policajcima od januara biti veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: