Indeks: Napokon dobar potez Kolinde, Loša hodajuća blamaža

Nakon dve i po godine predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović povukla je jedan dobar potez, piše “Indeks”.

Izvor: B92

Petak, 15.09.2017.

17:05

Indeks: Napokon dobar potez Kolinde, Loša hodajuća blamaža
Foto: Gettyimages

Reč je, kako se navodi, o njenoj najavi da će, čim se s Malte vrati u Hrvatsku, s pozicije njenog savetnika u Veću za domovinsku sigurnost smeniti penzionisanog admirala Davora Domazeta Lošu zbog, kako je rekla u prvoj reakciji, neprimerenih izjava.

Kasnije je bila i mnogo preciznija i rekla da su to “ratnohuškačke izjave prema susedima”.

“Reč je o Lošinim morbidnim fantazijama o tome kako Hrvatska vojska može u 48 sati osvojiti Ljubljanu, što je izrečeno u kontekstu arbitražne presude o razgraničenju o kojoj se spore Hrvatska i Slovenija. Da bude jasno, Domazet Lošo je već godinama poznat po izjavama koje nemaju veze s mozgom, širenju teorija zavere i besmislenim blebetanjem o geopolitici. Od svih njegovih bisera vredi, na primer, podsetiti na onaj o tome da se teroristički napad u Parizu, u novembru 2015. uopšte nije dogodio” prenosi “Indeks”.

Kako se navodi, predsednica Domezeta nije tada smenila, ali činjenica da je to uradila sada je svakako dobra predsednička odluka.

“Domazet Lošo je hodajuća blamaža za Hrvatsku, te ne sme da ima nikakvu poziciju unutar bilo koje relevantne državne institucije”, piše ovaj portal.

Međutim, dodaje se da ne treba “imati iluziju da je Kolinda odjednom doživela nekakvo prosvetljenje, jer je jasno da je za Lošinu smenu ponajviše zaslužni SDP-ov saborski zastupnik Bojan Glavašević i mediji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: