Za američke diplomate u Rusiji više nema ni parking mesta

Vašington -- Stejt department je saopštio da je Rusija uklonila parking-mesta za američke diplomate ispred konzulata te zemlje u Rusiji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

“Možemo da potvrdimo da su parking-mesta, prethodno rezervisana za američko osoblje, uklonjena. O problemu će biti reči sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova“, naveo je predstavnik Stejt departmenta za RIA novosti.

Vest o mestima za parkiranje još nisu zvanično potvrdili ruski zvaničnici.

Ranije se pojavila vest da je Moskva povukla povlastice za parkiranje američkim diplomatama, tako što su prefarbana parking-mesta ispred konzulata SAD i na to mesto je postavljen pešački prelaz.

Državna televizija "Rosija 24" javila je da su parking-mesta ispred američkog konzulata u Sankt Peterburgu prefarbana i da je na njihovo mesto postavljen pešački prelaz, a osim toga uklonjeni su specijalni saobraćajni znaci za parking ispred konzulata SAD u Jekaterinburgu.

Diplomatski odnosi Amerike i Rusije su na najnižem nivou od Hladnog rata, a poslednjih meseci su obeleženi proterivanjem diplomata i zatvaranjem diplomatskih misija.

Portparolka u ambasadi SAD u Moskvi Marija Olson odbila je da komentariše ukidanje parking-mesta.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je u ponedeljak rekao da će diplomatske misije SAD u Rusiji biti svedene na isti nivo na kom se nalaze i diplomatske misije Rusije u Americi, piše AP.

Svet

strana 1 od 13261 idi na stranu