"RUS vidi ozbiljan pritisak iz SAD i NATO na srpski svet"

Moskva -- Visoki funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije (JR) Sergej Železnjak izjavio je da se JR zalaže za izradu deklaracije o očuvanju srpske nacionalne identičnosti.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Železnjak se u Moskvi sastao s članovima rukovodstva SNS.

"Partija predlaže pripremu deklaracije, zajedno sa partijama balkanskih zemalja, koja će biti usmerna na očuvanje srpske nacionalne identičnosti, kulture, jezika i ćirilice", rekao je Železnjak, navodi se u saopštenju JR.

Prema njegovim rečima, JR je spremna da najaktivnije učestvuje u razradi odgovarajućeg dokumenta u saradnji sa kolegama iz Državne Dume, Komitetom za međunarodnu politiku Dume, i grupama prijateljstva s parlamentima balkanskih država.

"Podržavamo napore srpskih kolega u donošenju te deklaracije. Sa svoje strane, spremni smo da učinimo sve što je moguće kako bi pružili partijsku i političku podršku, kako bi sadržaj tog dokumenta postao poznat svetskoj javnosti", kazao je Železnjak.

On je kazao da Rusija "vidi ozbiljan pritisak" iz SAD i NATO na "srpski svet" i na Balkanu u celini, i da je zabrinuta zbog dramatičnih događaja u Crnoj Gori i Makedoniji.

U saopštenju se navodi da se potpredsednik SNS Marko Đurić zahvalio ruskim kolegama na saradnji i naveo da ta partija računa na dalju podršku, pa i kada je reč o Kosovu.

Svet

strana 1 od 13261 idi na stranu