Haradinaj: Nema dokaza da je Rikalo činio zločine

Priština -- Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ministar poljoprivrede Nenad Rikalo neće biti smenjen jer za optužbe da je počino ratne zločine nema dokaza.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

"Tužilaštvo i Kosovska policija nisu pružili dokaze da je Rikalo bio na bilo koji način uključen u uznemiravanje građana Kosova", rekao je Haradinaj, preneo je portal "Indeks".

Sekretar Alijanse za novo Kosovo Rahim Pacoli zatražo je, naime, da Haradinaj smeni ministra Rikala, predstavnika Srpske liste, tvrdeći da je on počinio ratne zločine na Kosovu i da mu zato treba da mu se sudi.

"Iako je prošlo 20 godina, onom ko je počinio ratne zločine trebalo bi da mu se sudi", rekao je Rahim Pacoli, preneo je ranije danas KiM radio.

Haradinaj je rekao da je sa zabrinutošću primio neke reakcije o mogućem angažovanju Rikala u, kako je rekao, navodnom zlostavljanju građana Prištine u vreme sukoba 1999.

Potvrdio je da je preko zvaničnih kanala pisanim putem tražio informacije od tužilaštva, OAK i Kosovske polcije u vezi sa tim i da je dobio odgovor da ne postoje dokazi da je Rikalo učestvovao u takvim akcijama.

"Kao premijer, uveravam građane Kosova, ne samo u ovom slučaj, već i u bilo kojoj sličnoj situaciji, postupaću u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje imam", rekao je Haradinaj.

Kosovo

strana 1 od 2537 idi na stranu