Za CG pitanje demarkacije s Kosovom je završeno

Pitanje demarkacije sa Kosovom je za Crnu Goru završeno, izjavio je crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.09.2017.

09:49

Za CG pitanje demarkacije s Kosovom je završeno
Thinkstock

"Imamo jako dobre odnose sa Kosovom i ne sumnjamo da će se tako nastaviti. Za Crnu Goru ovo pitanje je završeno i nećemo se više na to vraćati", rekao je on.

"Verujemo u demokratski kapacitet institucija u Kosovu i strpljivo ćemo čekati konačno rešenje razgraničenja sa Kosovom", naveo je u sredu Darmanović na Građanskom satu koji organizuje Centar za demokratsku tranziciju (CDT), prenosi portal Analitika.me.

Novi kosovski premijer Ramuš Haradinaj je, čim je stupio čelo vlade, raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom. Haradinaj i njegova Alijansa za budućnost Kosova (AAK) optužili su bivšeg šefa komisije da deluje protiv interesa Kosova i da Kosovo gubi teritoriju, a revizija procesa demarkacije bilo je jedno od prvih obećanja novog premijera pre stupanja na dužnost, navodi "Gazeta ekspres".

Oglasila se i ambasada SAD s porukom da SAD ne podržavaju bilo koju drugu verziju sporazuma o tom pitanju, osim onog koji je potpisan 2015, prenose prištinski mediji na albanskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: