Slučaj "bentli": Osumnjičeni ostaju u pritvoru

Trojica osumnjičenih da su automobilom "bentli " ugrozili sigurnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića ostaju u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Izvor: Beta
Podeli

To je saopštio Viši sud.

Krivično vanraspravno veće tog suda je odbilo žalbu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva na rešenja o određivanju pritvora za trojicu mladića od 4. septembra 2017.

Tim rešenjem je osumnjičenima L. R., M. T. i S. D. određen pritvor do 30 dana "zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke".

Krivično vanraspravno veće je navode žalbe Višeg javnog tužilaštva ocenilo kao neosnovane, navodi se u saopštenju.

To je uradilo "imajući u vidu da je sudija za prethodni postupak pravilno postupio kada je prema osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke" dok je našao "da ne postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".

Krivično vanraspravno veće nije odlučivalo o stvarnoj nadležnosti u ovom krivičnom postupku imajući u vidu da je u ovoj fazi javni tužilac organ koji rukovodi tužilačkom istragom, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Incident se dogodio u subotu 2. septembra oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Trojica mladića su ubrzo uhapšena i potom im je određen pritvor do 30 dana.

Vučić je potom izjavio da ne veruje da je neko želeo da mu naudi kada je automobil "bentli" u Beogradu presekao kolonu u kojoj se nalazilo njegovo vozilo.

"Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti... Gotovo sam uveren da njihova namera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde", rekao je Vučić.

Hronika

strana 1 od 3980 idi na stranu