Slučaj "bentli": Osumnjičeni ostaju u pritvoru

Trojica osumnjičenih da su automobilom "bentli " ugrozili sigurnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića ostaju u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

17:34

Slučaj

To je saopštio Viši sud.

Krivično vanraspravno veće tog suda je odbilo žalbu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva na rešenja o određivanju pritvora za trojicu mladića od 4. septembra 2017.

Tim rešenjem je osumnjičenima L. R., M. T. i S. D. određen pritvor do 30 dana "zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke".

Krivično vanraspravno veće je navode žalbe Višeg javnog tužilaštva ocenilo kao neosnovane, navodi se u saopštenju.

To je uradilo "imajući u vidu da je sudija za prethodni postupak pravilno postupio kada je prema osumnjičenima odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke" dok je našao "da ne postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo".

Krivično vanraspravno veće nije odlučivalo o stvarnoj nadležnosti u ovom krivičnom postupku imajući u vidu da je u ovoj fazi javni tužilac organ koji rukovodi tužilačkom istragom, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.

Incident se dogodio u subotu 2. septembra oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Trojica mladića su ubrzo uhapšena i potom im je određen pritvor do 30 dana.

Vučić je potom izjavio da ne veruje da je neko želeo da mu naudi kada je automobil "bentli" u Beogradu presekao kolonu u kojoj se nalazilo njegovo vozilo.

"Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti... Gotovo sam uveren da njihova namera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: