Đukanović: Mihajlovićeva da dâ ostavke na sve funkcije

Beograd -- Poslanik SNS Vladimir Đukanović pozvao potpredsednicu Vlade i funkcionerku SNS Zoranu Mihajlović da podnese ostavke na sve funkcije jer se ponaša kao opozicija.

Izvor: Beta, Blic
Podeli

U kolumni koju piše za dnevni list "Blic", Đukanović je rekao da je ponašanje Zorane Mihajlović udar na Vladu i premijerku Anu Brnabić, a kao razlog za svoj stav naveo je sukob između Zorane Mihajlović i ministra za rad Zorana Đorđevića oko budućeg Predloga zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Đukanović je, međutim, podsetio i da je jedan dnevni list objavio saznanje da je Zorana Mihajlović, preko svoje savetnice, ugovarala s poslanicom opozicione Demokratske stranke Aleksandrom Jerkov načine na koji će opozicija u parlamentu da kritikuje ministra Đorđevića i Vladu zbog tog zakonskog predloga, a da je i samog ministra nazvala "vozač na privremenoj poziciji ministra".

"Ukoliko je istina to što je objavio taj dnevni list, a mislim da se s tim podacima, pa i SMS-ovima, niko tek tako ne bi smeo da igra, jer rizikuje da popije žestoku tužbu, dotična potpredsednica Vlade više u toj Vladi ne bi mogla da ostane ni sekunde. A vala, ni u samoj SNS. Moralno bi bilo da podnese ostavku, mada, iskren da budem, to ne očekujem od nje. No, zahtev za njeno razrešenje bio bi normalan put, jer ne može se sedeti u Vladi, a ujedno raditi protiv te iste vlade i njenih članova i to zajedno sa opozicijom", naveo je Đukanović.

Poslanik SNS-a dodao je da Zorana Mihajlović za njega više nije deo vlasti.

"Što se mene tiče, stavljam znak jednakosti između nje i, recimo, Aleksandre Jerkov. Obe su politički protivnici aktuelne Vlade i SNS", dodao je Đukanović.

Politika

strana 1 od 8368 idi na stranu