Dačić: Da smo mi palili hrvatski nedeljnik....

Beograd -- Ivica Dačić izjavio je danas da u Briselu postoji zid ćutanja kada je reč o incidentima poput paljenja srpskog nedeljnika "Novosti" u Hrvatskoj.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Ministar spoljnih poslova Srbije je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da postoji velika razlika u spremnosti da se komentariše u Briselu nešto što je vezano za Srbiju, te da, kako je naveo, postoji jedan zid ćutanja.

"Niti možete da čujete njihovu reakciju niti se u neformalnoj komunikaciji sugeriše državama kao što je Hrvatska da se ovakve stvari ne rade", rekao je Dačić.

On je kazao da u Briselu nema zvaničnih reakcija na ovaj i slične incidente. "Nismo srećni zbog toga ali nam je situacija poznata, da u Briselu nema zvaničnih rekacija na sve ove stvari. Da se ovo dešavalo u Beogradu siguran sam da bi bila drugačija reakcija", istakao je Dačić.

Nedavno su članovi desničarske Autohtone-hrvatske stranke prava pred centralom Srpskog narodnog veća spalili nekoliko primeraka nedeljnika "Novosti" uz ponavljanje optužbi za širenje mržnje i podsticanje na paljenje šuma.

Pripadnici te stranke optužili su Novosti za širenje mržnje i tražili prestanak njegovog sufinansiranja iz državnog budžeta.

U međuvremenu, predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac poručio je da očekuje hitan razgovor sa državnim vrhom Srbije na kome bi se razmatrali poslednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.

Politika

Preminuo Jonuz Musliju

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju preminuo je u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju.

Politika četvrtak 18.01. 13:39 Komentara: 6
strana 1 od 8361 idi na stranu