Jedinstvena Rusija podržala odluku Srpske liste

Beograd -- Partija Jedinstvena Rusija podržala je odluku Srpske liste da uđe u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Sa delegacijom Jedinstvene Rusije u Moskvi razgovarali su predsednik Srpske liste Gorana Rakić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Jedinstvena Rusja je podržala nastojanja Srpske liste da se "delujući u prištinskim institucijama izbori za prava i poboljšanje položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

"Ruska strana je istakla da ostvareno političko jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude podvrdjeno i na predstojećim lokalnim izborima", navodi se u saopštenju.

Zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak rekao je da se "Rusija sa poštovanjem odnosi prema politici Srbije o Kosovu i Metohiji", navodi se u saoštenju.

On je izrazio zadovljstvo što je "Srpska lista učvrstila svoje pozicije i da će sva pitanja na ;Kosovu i Metohiji sada biti rešavana uz mišljenje srpskog naroda" i dodao da na predstojećim lokalnim izborima Jedinstvena Rusija pruža punu podršku Srpskoj listi.

Rakić je pozvao Železnjaka da poseti Srbe na Kosovu.

"Veoma smo zahvalni na podršci Srpskoj listi i srpkom narodu na Kosovu i Metohiji. Razvijaćemo regionalnu medjupartijsku saradnju u budućnosti", rekao je Rakić.

Politika

strana 1 od 8356 idi na stranu