Gutereš se nada "konstruktivnoj poruci" Trampa u UN

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazio nadu da će predsednik SAD Donald Tramp uputiti konstruktivnu poruku svetskim liderima u sedištu UN.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

20:29

Gutereš se nada
Foto: Gettyimages

"Svi napori koje sam do sada činio su u pravcu pokušaja stvaranja uslova da odnos između SAD i UN bude konstruktivan odnos. Nadam se da će to biti i poruka predsednika Trampa i nadam se da, ukoliko je to poruka koja će biti upućena, ta poruka će biti prihvaćena", rekao je Gutereš na konferenciji za novinare.

Tramp će se u utorak obratiti u Generalnoj skupštini UN, instituciji koju je nekada nazivao "klubom" gde se ljudi nađu da se "dobro provedu", podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: