Ko je najmlađa i najplaćenija radnica u Beloj kući

Vašington, Beograd -- Američki mediji poslednjih dana bruje o novoj figuri u timu predsednika Donalda Trampa. Ona je najmlađa i najbolje plaćena radnica u Vašingtonu.

Izvor: Sputnjik
Podeli

Ona se zove Houp Hiks (28), diplomirala je na Univerzitetu za metodiku i treća je po redu direktorka Odseka za odnose sa javnošću u Beloj kući. Mediji tvrde da joj Tramp neizmerno veruje, njeno mišljenje se uvažava i poslednjih meseci postala je bitan činilac u kreiranju Trampove politike, navodi Sputnjik.

Bila je jedna od prvih koja se pridružila njegovoj kampanji, a pre toga radila je kao model, pa se iz rodnog Konektikata preselila u Njujork. Tamo je pronašla posao u pi-ar agenciji, što je ju igrom slučaja povezalo sa Ivankom Tramp.

To je, valjda, bilo dovoljno da Ivankin otac Donald prepozna njen potencijal i pozove je u svoj štab baš u trenutku kada je prvi put objavio svoju kandidaturu, prenosi Sputnjik.

Trud koji je uložila u Trampovu kampanju urodio je plodom. Neposredno nakon njegove pobede na izborima imenovao ju je za direktorku strateških komunikacija u Beloj kući, da bi nakon toga strelovito napredovala.

Tamo uživa poverenje saradnika i kolega, ali zanimljiva je njena namera da ne bude u centru pažnje. Do sada nije učestvovala ni u kakvim mejnstrim polemikama niti se nepotrebno izlagala javnosti. To je čini posebnom u odnosu na ostale kolege koji su specijalizovani za isto područje rada u Trampovom timu, piše "Telegraf".

Navodno je tokom svoje "političke" karijere samo tri puta objavila status na Tviteru. Jedan od njih je glasio: "Predsednik Tramp ima magnetsku specifičnost i zrači pozitivnom energijom koja je zarazna za one koji se nalaze oko njega. Briljantan je i sa velikim smislom za humor i neverovatnom sposobnošću postiže da se svaka osoba oseća posebno."

Bio je to zapravo njen odgovor na članak objavljen u jeku kampanje u "Vašington postu" u kojem je pisalo kako Tramp ima nameru da smanji broj saradnika u štabu.

Sudeći prema izvorima iz "Vašington posta", Hiksova svakog dana po nekoliko puta obavlja iscrpne razgovore sa predsednikom o medijskoj strategiji.

Ona je bila jedina žena koja je učestvovala u kreiranju kampanje novog američkog predsednika. Zanimljivo je, međutim, da se u javnosti pojavljivala ranije, dok je bila aktivna u svetu mode. Tada je jednom lokalnom časopisu rekla: "Ako me manekenstvo i gluma nigde ne odvedu, rado bih se videla u politici. Zašto ne?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu