Zbog anestezije istog dana umrla tri pacijenta?

Tužilaštvo i Kliničko-bolnički centar Kosova otvorili su istragu o tri slučaja smrti pacijenata.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

To se dogodilo prošlog četvrtka u hirurškim klinikama tog centra tokom i posle operacija, saopštio je portal Gazetametro.net.

Kako javlja portal, u vezi s tim sumnjama, formirana je posebna istražna grupa unutar KBCK, a po nalogu tužilaštva, Policija Kosova vodi istragu o tim slučajevima.

Istraga je otvorena zbog sumnji da su dve od četiri smrti koje su izvršene tog dana posledica problema sa anestezijom koja je data pacijentima koji su bili podvrgnuti operaciji.

Prema izveštaju koji ima portal, tog dana je operisano 17 pacijenata, od toga u osam slučajeva pacijenti su se suočili sa istim problemom, anestezijom koja je primljena iz istog sistema, dok su ostali slučajevi anesteziju primili iz drugog sistema gde se taj problem nije pojavio.

U saopštenju KBCK se navodi da su posle mnogih diskusija i konsultacija sa relevantnim ekipama i stručnjacima, odlučili da se izvrši detaljna analiza tih slučajeva.

Portparol KBCK Špend Fazliu rekao je da se sada tim slučajevima bavi Policija Kosova i da on nema šta da doda u saopštenju KBCK.

Tužilaštvo Kosova potvrdilo je da je otvorilo istragu o tri slučaja smrti, ali nisu dali druge dodatne informacije.

Novi ministar zdravstva Uran Ismailji danas je saopštio da je zatražio detaljnu istragu o slučajevima smrti u KBCK.

Od danas na hirurškim klinikama nema operacija, dok se hitne operacije vrše u Urgentnom centru KBCK.

Kosovo

strana 1 od 2506 idi na stranu