MI6 planirao ubistvo Miloševića, plan primenjen na Dajanu

Bivši pripadnik MI 6 Ričard Tomlinson tvrdi da je Slobodan Milošević bio meta te britanske obaveštajne službe, koja je za to razradila poseban plan.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 13.09.2017.

07:12

MI6 planirao ubistvo Miloševića, plan primenjen na Dajanu
Getty images

Kako navode "Večernje novosti", taj plan je kasnije primenjen za uklanjanje britanske princeze Dajane.

"Novosti" pišu da je ta saznanja Tomlinson izneo još pre deset godina pred Visokim sudom pravde u Londonu, a njegove tvrdnje dobile su na aktuelnosti nakon nedavne izjave penzionisanog obaveštajca Džona Hopkinsa (80), koji tvrdi da je lično učestvovao u akciji "uklanjanja" princeze od Velsa.

Prema Tomlinsonovim tvrdnjama, koje su se našle i u dokumentarnom filmu o mračnom delovanju britanske obaveštajne službe MI 6 "Prljava igra", nekadašnji predsednik SRJ trebalo je da bude ubijen 1993. na način da to izgleda kao saobraćajna nesreća. Kao mesto za taj plan izabran je tunel u Švajcarskoj, nedaleko od Ženeve, gde je Milošević trebalo da učestvuje u međunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji.

Plan je bio da se nesreća izazove kada Miloševićeva limuzina bude išla preko planine, paljenjem jakih svetala ili lasera koji bi zaslepili Miloševićevog vozača. Navodno je procenjeno da bi takav scenario imao najveće šanse za smrtni ishod.

Očevici nesreće u tunelu, u kojoj je stradala princeza Dajana, tvrde da su pre nezgode videli zaslepljujuća svetla. "To je samo jedna u nizu jezivih podudarnosti između plana atentata na Miloševića i smrti ledi Dajane", tvrdi Tomlinson.

On dalje tvrdi da se odustalo od plana za likvidaciju Miloševića, ali je taj scenario primenjen na uklanjanje princeze Dajane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: