Advokati: Protest zbog ubistva u Jagodini

Advokatska komora Srbije se oglasila povodom ubistva advokatskog pripravnika Nemanje Stojanovića u Jagodini.

Izvor: Beta

Sreda, 13.09.2017.

17:15

Advokati: Protest zbog ubistva u Jagodini

Upravni odbor Advokatske komore Srbije je na hitnoj sednici doneo odluku da se svim advokatskim komorama u sastavu Advokatske komore Srbije uputi preporuka za organizovanje jednodnevnog protesta obustavom rada u petak 15. septembra, kada će biti sahranjen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, ubijen ispred svoje kuće u Jagodini.

Kako su naveli, advokatura Srbije tako ukazuje da su nedopustivi napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života i zato zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privođenje pravdi njihovih učinilaca.

"Napad na advokate krivično je delo ometanja pravde i učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju", navodi se u saopštenju Advokatske komore Srbije.

Dodali su da je posebno za osudu činjenica da veliki deo tih zločina nije razjašnjen, niti su počinioci kažnjeni.

Nemanja Stojanović (27) ubijen je rano jutros sa četiri hica iz pištolja ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Ulici raće Dirak u Jagodini, a povodom toga više od stotinu advokata iz Jagodine, Kragujevca i drugih gradova Pomoravskog okruga okupilo se danas ispred zgrade Višeg suda u Jagodini tražeći od nadležnih državnih organa da se što pre pronađe njegov ubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: