Vesić: SNS Beograđanima nudi viziju

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se "ne priprema" za ulogu gradonačelnika jer je to politička odluka koju on ne donosi.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, Zoran Žestić
Tanjug, Zoran Žestić

Međutim, on dodaje da Srpska napredna stranka Beograđanima na narednim izborima uz završene projekte nudi i viziju razvoja Beograda.

"Radim svoj posao kao gradski menadžer. To su političke odluke i ja ih ne donosim", rekao je Vesić novinarima tokom obilaska gradilišta kineskog kulturnog centra upitan da li se sprema za funkciju gradonačelnika i šta će SNS ponuditi Beograđanima na lokalnim izborima.

SNS iza sebe ima rezultate i za protekle tri i po godine urađeno je više nego decenijama unazad, rekao je Vesić i dodao da će SNS Beograđanima ponuditi završene projekte, ali i ono što je još važnije, viziju razvoja Beograda.

"Vizija razvoja Beograda u poslednje tri godine potpuno je promenjena. Beograd se spušta na reke i razvija se na rekama umesto što se širio prema predgrađima", rekao je Vesić i dodao da je ta vizija deo vizije koju ima Vlada Srbije, odnosno predsednik Aleksandar Vučić.

Gradske vlasti, prema njegovim rečima, rešavaju infrastrukturne probleme Beograđana, radi se na izgradnji obilaznice, toplovoda, a postoji i više od 1.000 gradilišta.

"Veliki broj kineskih kompanija prisutan je u Beogradu i Kinezi su zainteresovani za veliki broj infrastrukturnih projekata, kao što su obilaznica, izgradnja toplovoda Obrenovac–Beograd, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu", rekao je Vesić i dodao da Kinezi pokušavaju da dobiju najveće projekte i nude dobre uslove.

"Mi dolazimo u poziciju da možemo da biramo s kim ćemo da radimo. U Beograd dolaze velike kompanije i Beograd postaje atraktivan za investiranje", rekao je Vesić i dodao da je nadležnima drago da rade s Kinezima i Kinom za razliku od nekih drugih evropskih zemalja.

Vesić je najavio "Dane Pekinga u Beogradu" i dolazak gradonačelnika Pekinga i podsetio da se očekuje direktna linija Beograd–Peking.

"Porast broja kineskih turista u Beogradu ove godine je 120 odsto, i to je procentualno najveći porast kada se gleda bilo koja druga zemlja. Očekujemo ekspanziju, odnosno veći broj kineskih turista kada bude počela da radi ta linija", rekao je Vesić i dodao da je to jedan od razloga što su sve turističke table na engleskom, srpskom i kineskom.

Upitan koliko je turista iz Kine boravilo u Srbiji u ovoj i protekloj godini, Vesić je rekao da su to podaci koje ima Turistička organizacija.

U Srbiji, prema procenama ambasadora Li Mančanga, živi oko 4.000 Kineza.

Politika

strana 1 od 8469 idi na stranu