Brnabićeva razgovarala sa ambasadorom Norveške

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je jutros sa ambasadorom Norveške Arneom Sanesom Bjornstadom. Glavna tema dijalog o Kosovu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Brnabić je poručila da će Vlada Srbije logistički podržati dijalog, koji je inicirao predsednik Republike Aleksandar Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ona je sagovorniku najavila formiranje zajedničke radne grupe sa kabinetom predsednika Republike, koja će organizovati okrugle stolove širom Srbije kako bi se čulo mišljenje što većeg broja građana, na šta je ambasador Bjornstad istakao da će Kraljevina Norveška podržati sve konstruktivne predloge.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o najavljenoj poseti Srbiji Generalnog Sekretara Nordijskog saveta ministara, u drugoj nedelji oktobra, tokom koje će u Beogradu biti održana i Konferencija o regionalnoj saradnji.

Brnabić i Bjornstad su izneli zajednički stav da je Konferencija dobro mesto za dobijanje informacija iz prve ruke o tome kako saradjuju nordijske zemlje i koliko taj princip može da se primeni i na region Zapadnog Balkana.

Na jutrošnjem sastanku bilo je reči i o planovima za Konferenciju o sajberbezbednosti i e-upravi, koja bi trebalo da bude održana u novembru.

Brnabić i Bjornstad razgovarali su i o unapredjenju saradnje dve države i u oblasti kulture, o otvaranju renovirane zgrade Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, kao i o poseti predsednice Vlade Srbije Oslu krajem oktobra, navopdi se u saopštenju.

Politika

strana 1 od 8365 idi na stranu